AAA

ZELENA-SRBIJA | 04.10.2022 14:45 > 04.10 14:53

Šapić: Opremljen prostor za kućne ljubimce u svim gradskim parkovima, do kraja godine dva-tri

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će u svim gradskim parkovima, u kojima postoje uslovi, biti izgradjen prostor namenjen kućnim ljubimcima i dodao da će do kraja godine to biti uradjeno u dva ili tri parka.

Šapić je povodom Medjunarodnog dana zaštite životinja posetio JKP "Veterina Beograd" i kazao da će biti napravljen tim koji će sa JKP "Gradsko zelenilo" obići sve parkove i izvestiti grad o mogućnosti izgradnje delova namenjenih kućnim ljubimcima, pre svega psima.

Potom će u naredni gradski budžet biće ubačena stavka za finansiranje izgradnje prostora za kućne ljubimce u parkovima, preneo je Beoinfo.

Šapić je dodao da postoji želja da u jednom beogradskom parku bude napravljen "do sada najveći prostor za kućne ljubimce u ovom delu Evrope".

"Biće to izuzetno dobro opremljen prostor, sa mnogim rekvizitima, vodom, peskom i svim drugim stvarima koje su potrebne, rekao je Šapić.
Gradonačelnik je dodao da je projekat izgradnje groblja kućnih ljubimaca u toku, i da će to groblje koristiti JKP "Veterina Beograd".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.