AAA

ZELENA-SRBIJA | 21.10.2022 15:45 > 21.10 15:45

U Subotici isključena trećina javne rasvete radi uštede struje

U prethodnih nekoliko dana isključena je trećina javne rasvete na teritoriji grada Subotice radi uštede električne energije, rečeno je portalu Magločistač u gradskom Javnom preduzeću za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Iz tog preduzeća su naveli da su postupili u skladu s uputstvom gradonačelnika Subotice od 30. septembra o racionalnoj upotrebi električne energije za javno osvetljenje, kako bi se doprinelo jačanju energetske bezbednosti.
Navodi se da su donete mere u skladu sa zaključkom Vlade Srbije, kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete gde nije neophodna.

Sa sistema javnog osvetljenja isključena je dekorativna rasveta na zgradi Gradske biblioteke kao i na pojedinim zgradama i sportskim terenima u Subotici, u Ljutovu, Bajmoku, DJurdjinu, Višnjevcu, Kelebiji i Čantaviru.

Isključena je i rasveta kod crkava i grobalja.

Doneta je odluka i o smanjenju broja novogodišnjih dekorativnih ukrasa i broja dana sa uključenim ukrasima.

Redakciji Magločistača su se javili pojedini Subotičani koji kažu da strahuju za svoju bezbednost s obzirom da ulice u kojima žive više nisu osvetljene.

Pojedini gradjani su naveli da se posle isključenja dela javne rasvete, noću ne osećaju bezbedno van strogog centra grada.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.