AAA

ZELENA-SRBIJA | 06.12.2022 16:00 > 06.12 16:00

Za unapredjenje sistema upravljanja komunalnim otpadom u Vojvodini 48 miliona dinara

U Pokrajinskoj vladi danas su potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Vojvodine u 2022. godini za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije i izgradnje transfer stanica i reciklažnih dvorišta.

Kako je saopšteno, ukupna finansijska podrška po ovom konkursu iznosi 48 miliona dinara.
Ugovore je potpisao pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg sa predstavnicima grada Subotice i opština Ada, Bečej, Nova Crnja, Apatin, Bački Petrovac i Žabalj.

Erceg je istakao da će u narednom periodu pažnja resornog sekretarijata biti usmerena na ojačavanje ovakvih sistema, čime se daje doprinos izgradnji odgovornog društva i dostizanju potrebnog nivoa u oblasti zaštite životne sredine.

"Uklanjanjem divljih deponija i opštinskih smetlišta ili njihovim svodjenjem na najmanju meru u narednom periodu, uz vodjenje odgovorne politike i strategije u tom domenu, kao i uspostavljanjem ostalih regionalnih sistema u Vojvodini, podići ćemo upravljanje otpadom i reciklažu na nivo blizak standardima Evropske unije", naglasio je Erceg.

Sredstva su dodeljena po dva osnova – jedan je izrada projektno-tehničke dokumentacije, čime će se steći odgovarajući uslovi da se izgradi transfer stanica ili reciklažno dvorište, a deo lokalnih samouprava podneo je zahtev da se izgradi samo postrojenje.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.