AAA

ZELENA-SRBIJA | 18.01.2023 17:50 > 18.01 17:59

Vlasotince: I investitor MHE Besko na Rupskoj reci odbio da potpiše sporazum

 Iz kabineta predsednika opštine Vlasotince Bratislava Petrovića je saopšteno da je i investitor mini-hidroelektrane "Besko" na Rupskoj reci odbio da potpiše sporazum u vezi sa izgradnjom tog objekta.
Navedeno je da je on kazao da ga je o tome obavestio predsednik Mesne zajednice Dadince, te da to znači da su opština i građani izgubili mogućnost da koriste sudsku zaštitu, ukoliko investitor započne sa radovima, pre donošenja ocene o zakonitosti izdate građevinske dozvole.
U saopštenju se dodaje da je Petrović naveo da je, "prema istom izvoru, (investitor) bio spreman da potpiše (sporazum) u petak 13. januara, nakon sastanka meštana sa predsednikom opštine".
"Sada ostaje da sačekamo odgovor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pogledu utvrđivanja stvarne nadležnosti organa za postupanje po predmetnoj građevinskoj dozvoli", kazao je Petrović.
Podsetio je i da je predstavanik neformalne grupe Bitka za Vlasinu, nakon sastanka 13. januara, odbio da potpiše sporazum, sa obrazloženjem da članovi grupe nisu saglasni.
Meštani sela Dadinci u opštini Vlasotince, i na barikadama, protive se izgradnji treće male hidroelektrane na Rupskoj reci.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.