AAA

ZELENA-SRBIJA | 25.01.2023 13:00 > 25.01 13:00

Kurti o pomoći tokom poplava na Kosovu, uzrok štete odnos prema prirodi

Premijer Kosova Aljbin Kurti danas je na sednici Vlade Kosova rekao da će Vlada uvek biti uz opštine, porodice, preduzeća i građane iz poplavama pogođenih područja.On je u uvodnom delu sednice gvorio o velikoj šteti od poplava poslednjih dana u delu Kosova.

"Iz naših poseta na terenu, videli smo njihovu razornu moć izbliza. Šteta je velika, međutim, opasnost nije prošla. Reakcija državnih institucija bila je brza. Solidarnost jedni sa drugima je bila velika. Na sreću, posledice su samo materijalne", kazao je Kurti.
Dodao je da od prvog trenutka vlast pomaže građanima u poplavljenim područjima.

"I preko Agencije za vanredne situacije, Kosovske policije, kao i Kosovskih bezbednosnih snaga, intervenisali smo da pružimo hitnu podršku. Regionalna vodovodna preduzeća takođe su ovde dala dragocen doprinos da se obezbedi snabdevanje vodom za piće", kazao je Kurti.

Dodao je da su po zahtevu opština obezbeđeni kreveti, ćebad, lekovi, higijenski paketi, odeća i hrana.

O evakuaciji porodica i evakuisanih porodica su se starale Kosovske bezbednosne snage preko Nacionalne garde i timova za traganje i spasavanje.

"Sada, dok zajedno radimo na saniranju štete, pored posledica moramo se pozabaviti i uzrocima razmera poplava", rekao je on.

Posebno je podvukao da se mora preispitati ponašanje prema životnoj sredini i prirodi, jer je to jedan od uzročnika velikih poplava.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.