AAA

ZELENA-SRBIJA | 18.11.2016 21:55 > 18.11 22:14

Završen Grin Fest


Projekcijom filma "Seme: Neispričana priča" u potpuno punoj Sali Doma omladine Beograda, u petak uveče je završen 7. Medjunarodni festival zelene kulture "Grin Fest".

Kako su saopštili organizatori, na festivalu je prikazano 93 takmičarskih i 11 revijalnih filmova, održana je 21 radonica i predstavljeno 11 izlagača, dok je gotovo 15.000 posetilaca učestvovalo u svim programima "Grin festa".

Nagradu za najbolji omladinski film i najbolji film festivala osvojio je film "Eat me" (Pojedi me) Iline Perijanove iz Bugarske, dok je nagrada za najbolji film o prirodi pripala Sirilu Kornuu iz Francuske, za film "Baobabs Between Land And Sea".

Nagrada za najbolji srpski film je dodeljena Draganu Gmiziću za film "Ravnica bez ptica?", a nagrada za najbolji animirani film je otišla nemačkom filmu "Benu".

Najbolji kratki film festivala je "Nordlus" Paula Fereire iz Portugala, dsok je najbolje kratko ostvarenje do jednog minuta "There is a place" ukrajinskog autora Denisa Kušnarova.

Kako se navodi u saopštenju, posebnu pažnju je ove godine privukao "Dan hrane" kada su prikazana dva filma koja se bave problematikom bacanja hrane, dok je u pauzi projekcija bila servirana večera od spasene hrane, u saradnji sa servisom "Moja pijaca" i Ugostiteljsko-turističkom školom iz Beograda.

Direktorka festivala Ivana Jovčić izrazila je zadovoljstvo zato što se "stara publika vraća iz godine u godinu, kao i da dolazi sve veći broj nove publike koja je zainteresovana za pitanje životne sredine".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.