AAA

ZELENA-SRBIJA | 29.12.2016 11:05 > 29.12 11:09

Zamenjeno 11 kilometara azbestnih cevi u vranjskom vodovodu

Javno preduzeće "Vodovod" iz Vranja planira da u 2017. godini zameni još 6,3 kilometara azbestnih cevi u vodovodnom sistemu u Vranjskoj Banji, čime će biti završen projekat zamene azbestnih cevi na prostoru grada Vranja koji finansira Nemačka razvojna banka KFW, izjavio je danas direktor tog javnog preduzeća Goran Djordjević. Djordjević je na sednici Skupštine grada, prilikom predstavljanja programa rada tog preduzeća, rekao da su u ovoj godini završene dve trećine projekta zamene azbestnih cevi u vodovodnoj mreži koji finansira KFW banka, u okviru koga je do sada zamenjeno 11 kilometara takvih cevi u Vranju.

"Sledeće godine ćemo implementirati i tender za izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Prvi tender je oboren jer se javio samo jedan potencijalni izvodjač radova čiji je predračun za iznosio 20 miliona evra, dok je naš budžet za izgradnju postrojenja deset miliona evra. Biće uskoro raspisan novi tender i očekujem da do maja bude izabran izvodjač radova na tom projektu", kazao je Djordjević.

Djordjević je naveo i da JP "Vodovod" planira da do kraja sledeće godine završi započetu izgradnju tri kolektora za otpadne vode u Vranju ukupne dužine 7,1 kilometara, kao i da će biti započeta izgradnja još dva takva kolektora u Vranjskoj Banji, što je sve preduslov da bi mogla da počne izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Svi projekti se finansiraju iz kredita KFW banke koji je u najvećem delu bespovratan.

Djordjević je najavio i da "Vodovod" u narednoj godini planira ulaganje u proizvodnu opremu Fabrike vode, za šta će projektom konkurisati kod Vlade Srbije, koja je za poboljšanje sistema vodosnabdevanja u lokalnim samoupravama u Srbiji opredelila jednu milijardu dinara.

Direktor vranjskog "Vodovoda" je rekao i da to javno preduzeće ima 791 miliona dinara nenaplaćenih potraživanja, pretežno od privrednih subjekata, medju kojima su i dužnici koji više pravno ne postoje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.