AAA

ZELENA-SRBIJA | 07.06.2015 00:45 > 07.06 00:54

Danas odluka o ispravnosti vode u Pančevu

Gradski štab za vanredne situacije u Pančevu će na današnjoj sednici odlučiti o tome da li će voda biti proglašena ispravnom, ili će biti uvedena vanredna situacija, izjavio je sinoć za agenciju Beta gradonačelnik Pavle Radanov koji je i komandant štaba.

"Do sutra u podne će stići rezultati analiza vode koje rade Inistitut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Gradski zavod za javno zdravlje Beograd i Zavod za javno zdravlje Pančevo. Ako koncentracije trihalometina u vodi budu ispod dozvoljene granice saopštićemo građanima da mogu ponovo da koriste vodu, a u suprotnom ćemo proglasiti vanrednu situaciju na teritoriji Pančeva", rekao je Radanov nakon sinoćne sednice Štaba.

Dodao je kako se očekivalo da će analize stići u subotu do ponoći, ali su ove tri zdravstvene institucije saopštile da im treba više vremena da bi obradile uzorke vode sa većeg broja punktova na mreži i u rezervoarima pančevačkog "Vodovoda".
Tržišna inspekcija je juče obišla jedan broj velikih i manjih trgovina u gradu i nigde nije utvrđeno da ima nestašice flaširane vode ili da su trgovci podigli cene, naveo je Radanov.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.