AAA

ZELENA-SRBIJA | 18.03.2017 12:40

Požar na Fruškoj gori bio podmetnut

Požar koji je izbio na Fruškoj gori bio je podmetnut, a osumnjičena osoba biće procesuirana, saopšteno je danas iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora".

Požar je buknuo juče popodne nedaleko od Beočina, a pripadnici čuvarske službe Nacionalnog parka i beočinske Vatrogasne brigade uspeli su nakon tročasovnog angažovanja da ugase požar, koji je pretio da se proširi zbog vetra.

Najavljeno je da će u narednom periodu biti pojačana kontrola na prostoru nacionalnog parka, s ciljem prevencije neodgovornog ponašanja pojedinaca i sprečavanja nastanka šumskih požara.

Iz Nacionalnog parka Fruška gora su apelovali na sve gradjane da se odgovorno ponašaju u prirodi, jer svojim neodgovornim postupcima mogu izazvati požare koji oduvek predstavljaјu veliku opasnost za šume.

"Kako sa dolaskom proleća slede nagle pojave visokih temperatura kao i intenzivno obavljanje poljoprivrednih radova sve je više opasnosti od nastanka šumskih požara", naveo je Nacionalni park Fruška gora, pozivajući da se pri izvodjenju poljoprivrednih radova vatra ne pali nekontrolisano.

To javno preduzeće pozvalo je sve ekološke pokrete, udruženja gradjana, ljubitelja i zaštitnika prirode kao i druge nevladine organizacije da podrže apel i uključe se u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti u zaštitu šuma od požara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.