AAA

ZELENA-SRBIJA | 18.05.2017 12:45 > 18.05 12:57

Ševarlić traži referendum o GMO

Poslanik pokreta Dveri Miladin Ševarlić zatražio je danas u Beogradu raspisivanje referenduma u Srbiji o genetski modifikovanoj hrani (GMO), na kojem će gradjani odlučiti da li žele da jedu tu hranu i dodao da će se taj pokret pridružiti u subotu ovogodišnjem "Maršu protiv Monsanta" u Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

"Pozivamo gradjane da kažu 'Ne' uzvozu, 'Ne' uzgoju, 'Ne' preradi i 'Ne' prometu genetski modifkovanih organizama", rekao je Ševarlić novinarima u Skupštini Srbije.

Naveo je da ti skupovi u tri grada Srbije počinju u 11 časova i da će, pored njega, na skupu o nužnosti zdrave hrane za stanovništvo govoriti i predsednica ogranizacije "Zdrava Srbija" Danica Grujičić.

On je kazao da su u subotu planirane "porodične šetnje" tokom kojih će biti predati zahtevi Radio-Televiziji Srbije i Radio-Televiziji Vojvodine da dvaput mesečno organizuju emisije o GMO, dok će se od Vlade Srbije zatražiti utvrdjivanje odgovornosti službenika svih nivoa zbog davanja "netačnih izjava" o GMO.

"Ministarstvo poljoprivrede u saglasnosti s Ministarstvom zdravlja pokušava da napravi zaokret i da nam servira da nije dokazano da GMO nisu štetni", rekao je Ševarlić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.