AAA

ZELENA-SRBIJA | 13.06.2017 09:40 > 13.06 09:44

Potpisan Sporazum izmedju Nacionalnog parka Tara i američkog Nacionalnog parka

Sporazum izmedju Nacionalnog parka "Tara" i američkog Nacionalnog parka "Black Canyon Colorado" potpisan je u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović rekla je posle potpisivanja sporazuma da je Nacionalni park "Tara" izuzetno značajan za lokalni ekonomski i održivi razvoj cele zapadne Srbije.

"Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine svake godine odvaja oko 200 miliona dinara za subvencije i podršku razvoju nacionalnih parkova Srbije i pre 15 dana potpisali smo ugovore sa nacionalnim parkovima o subvencionisanju njihovog svakodnevnog rada i budućeg razvoja, kako bi odgovorili zadacima i strategijama razvoja koje pred njih postavlja Srbija", rekla je Božović.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je da izmedju nacionalnog parka "Tara" i Nacionalnog parka "Black Canyon Colorado" postoji puno toga što jedni od drugih mogu naučiti kako bi se poboljšali uslovi saradnje, razmenila znanja i iskustva u cilju održivog razvoja zaštićenih područja.

Upravnik nacionalnog parka "Black Canyon Colorado" Burs Nobl posetiće Nacionalni park "Tara" gde će se upoznati sa načinom rukovodjena i tehničkim aktivnostima, ali i da prenese svoja višegodišnja iskustva u upravljanju nacionalnim parkom.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.