AAA

ZELENA-SRBIJA | 07.08.2017 12:50 > 07.08 13:02

Festival spotova o prirodi na Nišvilu

Zavod za zaštitu prirode Srbije i džez festival "Nišvil" pokreću novu festivalsku celinu Festival spotova o prirodi "Green movie", koji će biti održan tokom trajanja festivala od 10. do 13. avgusta u Niškoj tvrdjavi, saopštio je danas Zavod za zaštitu prirode.

Spotovi o prirodi će biti emitovani svakog festivalskog dana od 21 do 22 časa na Muvi stejdžu.

Spotovi traju do pet minuta i prikazuju zaštićeno područje, akciju ili kampanju za unapredjenje prirode i akciju zaštite divljih biljnih i životinjskih vrsta, navedeno je u saopštenju.

Svakog dana posetioci "Nišvila" glasaće za spot koji im se najviše svideo, dok će pobednički spot odabrati stručni žiri.

Za posetioce "Nišvila" koji budu glasali za najbolji spot prirode dana obezbedjene su prigodne nagrade na temu prirode Srbije.

Cilj organizacije Festivala spotova o prirodi u okviru "Nišvila" je širenje svesti o lepotama i značaju prirode Srbije. Cilj je i da se motivišu svi akteri u zaštiti prirode da jedinstvenost odredjenog područja prikažu javnosti kroz formu spota koji pruža informativnost kroz umetničku kreativnost autora.

Zavod za zaštitu prirode Srbije tokom "Nišvila" organizovaće još dve programske celine "Green zone", u gornjem delu tvrdjave, gde će se odvijati izložbene postavke, demonstracije akcija i biti predstavljeni i postavljeni različiti 3D materijali, kojima se predstavlja priroda Srbije i akcije zaštite prirode, a publika će moći da se obavesti i na "Info pultu za prirodu" u blizini ulazne kapije na Tvrdjavu.

Pored predstavnika Zavoda za zaštitu prirode Srbije, o značaju, lepotama i o tome kako posetiti zaštićena područja, s posetiocima "Nišvila" razgovaraće i upravljači specijalnih rezervata prirode Uvac, Jerma i Suva planina, spomenika prirode Resavska pećina, Risovača, Prebreza i Cerjanska pećina, parkova prirode Stara planina, Sićevačka klisura, predela izuzetnih odlika Vlasina i mnogih drugih.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.