AAA

ZELENA-SRBIJA | 09.08.2017 14:30 > 09.08 14:39

Trivan u SAD razgovarao o ulaganjima u ekologiju Srbije

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan u nastavku radne posete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) razgovarao je danas u Stejt Departmentu u Vašingtonu sa DŽudit Garber koja je, kao vršilac dužnost pomoćnika američkog državnog sekretara, zadužena za medjunarodna pitanja životne sredine, okeane i nauku.

U razgovoru je izražena obostrana spremnost za razmenu iskustava, kao i jačanje dijaloga i saradnje izmedju Srbije i SAD, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Trivan će kasnije u saveznoj državi Merilend biti glavni govornik na poslovnoj konferenciji posvećenoj mogućnostima za ulaganja američkih kompanija u Srbiji u oblasti životne sredine.

Konferenciju organizuju država Merilend i Srpsko-američki poslovni savet, uz prisustvo brojnih predstavnika američkih kompanija.

Merilend je jedna od najrazvijenijih i najnaprednijih država u SAD u oblasti zaštite životne sredine, sa velikim brojem kompanija koje posluju uz nove i čiste tehnologije.

"Kao sve druge zemlje u razvoju, i Srbija može doći u situaciju da joj se nude i prodaju ne baš čiste tehnologije. Zato je naš zadatak da tražimo partnere koji će nam doneti zelene tehnologije i investirati pre svega u preradu otpadnih voda, preradu otpada i u remedijaciju zemljišta. To su oblasti u kojima Srbija ima najviše problema, a nema novca sama da ih reši", rekao je Trivan.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.