AAA

ZELENA-SRBIJA | 06.09.2017 14:20 > 06.09 14:22

Od 600 miliona dinara za preuredjenje parkova u Beogradu, za Ušće 240 miliona

Grad Beograd je ove godine izdvojio za preuredjenje parkova oko 600 miliona dinara ili oko pet miliona evra, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.
Vesić je naveo da je samo za Park Ušće za ovu godinu izdvojeno 240 miliona dinara.

"Radiće se u više faza u narednih nekoliko godina, posle čega će ta lokacija postati neka vrsta beogradskog Central parka", ocenio je on.

Naveo je da je planirana i rekonstrukcija Pionirskog i Zemunskog parka.

"Do kraja godine očekuje se da bude uradjeno još 17 parkova i urbanih džepova", najavio je gradski menadžer, navodi se u saopštenju.

On je rekao da su za poslednje tri i po godine uredjena 53 dečja igrališta, 22 teretane na otvorenom i 20 urbanih džepova, saopštila je gradska uprava.

Vesić je danas prisustvovao početku radova na uredjenju nove zelene površine na ulazu u Kalenićevu pijacu, gde su od 1991. bili nelegalni objekti. Ispod pijace će biti izgradjena garaža sa 200 mesta, te će postojeća, montažna, biti uklonjena, dok predstoji i preuredjenje susedne Ulice Maksima Gorkog.


Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.