AAA

ZELENA-SRBIJA | 01.07.2015 13:45

Sečenje savinačkog hrasta je skrnavljenje tradicije

Najava ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorane Mihajilović da će hrast-"zapis" na Koridoru 11 biti posečen, ali će s njega biti uzet kalem, da bi se drugde posadio isti takav, izazvala je oštru reakciju stanovnika takovskog kraja.

Predsednik Mesne zajednice na Savincu Miliša Nikolić, gde se hrast nalazi, ocenio je da su to neozbiljne priče koje se lansiraju posle poziva da "ministarka dodje da se prekrsti i da lično tri puta udari sekirom u stablo".
On je za agenciju Beta izjavio da je hrast pre 600 godina proglašen za "zapis", a takvo drvo i mesto gde se nalazi zamenjuje crkvu jer se narod tu okupljao i vršio sve verske obrede.

"Sečenje ovakvog drveta je skrnavljenje vere i tradicije, a najava da se uzme kalem je nečuvena jer se to radi u rano proleće i to mora hitno da se uradi, jer posao čeka, što je prazna priča", kazao je Nikolić.

On je istakao da je narod posle tih izjava još više ubedjen da hrast treba sačuvati i da će ga braniti, u čemu dobijaju podršku Zelene stranke, studenata iz Beograda i gradjana iz svih krajeva Srbije.

"Da je nadležnima savest čista, oni bio ga odavno isekli, a ovako im koristi da zbunjuju narod i problem koriste po potrebi", izjavio je Nikolić

Meštani kažu da, ako se hrast poseče u toku noći, to bila potvrda da u Ministarstvu ne žele da se suoče sa narodom "jer u ponoć jedino idu vampiri".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.