AAA

ZELENA-SRBIJA | 10.11.2017 14:00 > 10.11 14:11

Izložba koja otkriva kako biljka čuje, vidi, miriše, oseća, od srede u Beogradu

Izložba "Inteligencija biljaka" koja će prikazati kako one žive, biće otvorena u sredu, 15. novembra u 18.00 u Naučnom klubu u Beogradu.

Izložba bi posetiocima trebalo da odgovori na pitanja "kako biljka čuje, vidi, miriše, kako oseća dodir i orijentiše se u prostoru".

Izložbu organizuje Centar za promociju nauke u saradnji sa Institutom Univerziteta u Beogradu za biološka istraživanja "Siniša Stanković".

Izložbu će predavanjem otvoriti izraelski biolog, profesor Univerziteta u Tel Avivu Danijel Šemovic, autor knjige "Šta biljka zna: Vodič kroz svet čula".

Tokom izložbe u Naučnom klubu biće i "Laboratorija u malom", gde će posetioci moći da pod mikroskopima posmatraju zanimljive uzorke, da učestvuju u eksperimentu s klijanjem biljaka.

Posetioci će uz to moći da se upoznaju sa "Žutim zidom", koji prikazuje fundamentalne razlike izmedju naučnih radova i "šarlatanskih i pseudonaučnih tekstova koji se danas mogu naći na svakom koraku, a tiču se biljaka".

Izložbe će za posetioce radnim danima biti otvorena od 15.00 do 20.00 sati, a subotom od 11.00 do 17.00 i traje do 1. decembra, a ulaz je slobodan.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.