AAA

ZELENA-SRBIJA | 22.11.2017 22:10

Trivan: Lobiranje ima značajnu ulogu u ostvarivanju zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je večeras da u Srbiji vlada pogrešna percepcija o lobiranju, ali da je ono danas u oblasti životne sredine više nego potrebno, jer omogućava bolji protok pravih informacija, znanja i jačanje kompetencija.

"Ono gde smo mi danas, tu su bile razvijene zemlje pre 25 godina, ali kojom brzinom ćemo ih dostići, to zavisi od nas. U oblasti životne sredine Srbiju čekaju velika ulaganja, i lobiranje može imati značajnu ulogu u ostvarivanju postavljenih ciljeva", rekao je Trivan na proslavi 50 godina Društva lobista Srbije.

Po njegovoj oceni, kako je prenelo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, osnivanje tog resora dobar je primer lobiranja za jednu temu koja je postala nacionalna i gde svi mogu dati doprinos, bez obzira na medjusobne razlike.

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković rekao je da o značaju zaštite životne sredine govori činjenica da su svoj jubilej posvetili ekologiji kao faktoru privlačenja investicija i poboljšanja medjunarodnog položaja Srbije.

"Lobiranje je alat koji može mnogo da doprinese u otvaranju Poglavlja 27 i uspešnijem pristupu Srbije sredstvima potrebnim da ostvari svoj put u Evropsku uniju", rekao je Vuković.


Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.