AAA

ZELENA-SRBIJA | 21.12.2017 15:00 > 21.12 15:14

Istraživanje o ulozi žena u održivoj energetici

Nevladina organizacija Centar za promociju održivog razvoja (CPOR) najavila je danas da će u okviru projekta  "Žene u održivoj energiji u Jugoistočnoj Evropi" sprovesti prvo istraživanje u Srbiji o ulozi, stavovima i položaju žena u održivoj energetici.

Cilj projekta "Women In Sustainable Energy South-East Europe" (WISE SEE ) jeste da ispita ulogu, stavove i položaj žena u Srbiji koje se profesionalno bave održivom energetikom i klimatskim promenama i zaštitom životne sredine, kao i žena preduzetnica i poljoprivrednica koje u svom poslovanju mogu da primene mere unapredjenja energetske efikasnosti ili neka od rešenja iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Predsednica Centra za promociju održivog razvoja Branislava Jovičić rekla je da je krajnji cilj samog projekta da osnaži žene, umreži ih i "učini vidljivijim i spremnijim da kroz svoje profesionalne aktivnosti i angažovanje doprinesu održivom, zelenom i niskougljeničnom razvoju Srbije".

WISE SEE se bavi mapiranjem žena koje se profesionalno bave održivom energetikom, klimatskim promenama i zaštitom životne sredine i istraživanjem stavova i položaja tih žena u institucijama, organizacijama i kompanijama u kojima rade.

Jedan segment projekta baviće se i istraživanjem stavova žena o održivoj energetici i klimatskim promenama u domaćinstvima iz čitave Srbije. U okviru projekta će biti kreirana i baza od 350 top žena koje se profesionalno bave održivom energetikom i klimatskim promenama i zaštitom životne sredine koja će biti predstavljena u martu sledeće godine.

CPOR je pozvao sve žene koje se profesionalno bave tim temama, kao i preduzetnice i poljoprivrednice da učestvuju u istraživanju preko zvaničnog sajta projekta www.wisesee.org

Projekat WISE SEE sprovodi CPOR u partnerstvu sa Švajcarskom kancelarijom za saradnju (Swiss Cooperation Office SECO), a podržali su ga Ekonomska komisija UN za Evropu (UNECE), Energetska zajednica i Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.