AAA

ZELENA-SRBIJA | 22.02.2018 18:00 > 22.02 18:21

Ministar za zaštitu životne sredine i uvoznici vozila razgovarali o eko-taksi

Ministar Srbije za zaštitu životne sredine Goran Trivan imao je danas sastanak s delegacijom Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova o pitanju naplate eko-takse za motorna vozila.

Ministar i delegacija te asocijacije, koju je predvodio njen predsednik Miloš Petrović, saglasili su se o potrebi da se podstakne uvoz u Srbiju novijih motornih vozila i time se omogući smanjenje zagađenja, saopštilo je Ministarstvo.

Predstavnici Asocijacije su rekli da je u Srbiji sve više vozila starih i više od jedne decenije, što ima "zabrinjavajući uticaj na životnu sredinu".

Naveli su da jedan motor standarda "Euro 3" kakve ima većina uvezenih starijih polovnih automobila, zagađuje životnu sredinu koliko i 26 motora novijeg standarda "Euro 6".

Ministar Trivan je rekao da je saobraćaj "jedan od glavnih uzročnika zagađenja koje ozbiljno ugrožava zdravlje stanovništva", te je "podržao inicijativu da se iznađu rešenja koja će uticati na stimulisanje uvoza novijih vozila i smanjenje pritiska na životnu sredinu".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.