AAA

ZELENA-SRBIJA | 04.04.2018 13:50 > 04.04 13:53

Protiv izgradnje hidrocentrala u zaštićenim područjima ministar Srbije za zaštitu životne sredine

Ministar Srbije za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas u Pirotu da je protiv izgradnje mini-hidrocentrala u zaštićenim područjima.

"Greška je napravljena jako davno, onda kada je dozvoljeno da se u zaštićenim područjima grade mini-hidrocentrale. Ne postoji mini-hidrocentrala koja ne narušava životnu sredinu. To je stav Ministarstva i moj lični stav i to će tako biti", rekao je Trivan u javnoj raspravi o nacrtu Zakona o klimatskim promenama.

Trivan je rekao da "moramo da se bavimo suštinom: Da li nešto hoćemo da narušimo ili ne".

"Lokalna samouprava će biti izmedju interesa onih koji to hoće da grade, civilnog sektora i ministarstva. Imate nesaglasje izmedju lokalnog prostornog plana i plana na nivou Republike. Time ćemo se pozabaviti i dovesti u red", izjavio je on.

Trivan je ocenio da je budući zakona o klimatskim promenama, jedan od najvažnijih koje će Vlada predložiti Skupštini jer na život u Srbiji zavisi od primene tog zakona.

"Želimo da čujemo šta kaže lokalna samouprava, privreda, civilno društvo, predstavnici medija", rekao je Trivan i dodao da je "Pirot važan centar u Srbiji i važno prirodno dobro se nalazi na njegovoj teritoriji".

Gradonačelnik Vladan Vasić je kazao da se u Prostornom planu za Staru planinu pominje izgradnja mini-hidrocentrala, a da od mišljenja nadležnih zavisi i da li će biti izgradjene.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.