AAA

ZELENA-SRBIJA | 11.04.2018 13:55 > 11.04 14:15

Udruženje za ambalažu i životnu sredinu Srbije SEPEN postalo član evropskog udruženja

Udruženje za ambalažu i životnu sredinu Srbije SEPEN saopštilo je danas da je postalo punopravni član Evropske organizacija za ambalažu i životnu sredinu – EUROPEN, što vide kao šansu da se poslovanje industrije, reciklaže ambalaže i zaštite životne sredine u Srbiji dodatno unapredi. "EUROPEN je organizacija koja je posvećena unapredjenju proizvodnje i korišćenja pakovanja, ali i promovisanju uskladjenog evropskog i nacionalnog zakonodavstva u oblasti pakovanja i upravljanja ambalažnim otpadom, što će doneti boljitak u oblasti zaštite životne sredine", izjavio je generalni sekretar SEPEN-a Srdjan Sušić.

EUROPEN okuplja više od 40 najvećih evropskih kompanija koje predstavljaju skoro sve oblasti iz domena pakovanja, kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom.

Članovi SEPEN-a su kompanije Knjaz Miloš, Koka-kola (Coca-cola) Srbija, Bol pekidžing Jurop (Ball Packaging Europe), Tera prodakšn (Terra Production), japan tabako internešnl (Japan Tobacco International), Pepsiko (PEPSICO) Srbija i Udruženje pivara Srbije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.