AAA

ZELENA-SRBIJA | 03.05.2018 12:50 > 03.05 12:53

U Vojvodini oprema iz projekta sa Hrvatskom i EU za poplave

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavio je danas opremu dobijenu iz IPA projekta prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija "Odgovor na sveprisutne vanredne situacije u pograničnoj oblasti – EMBER" koji je odgovor na poplave maja 2014. godine.

Ovim projektom vrednosti 440 hiljada evra, obezbedjeni su, izmedju ostalog, kombinovana mašina utovarivač, mašina za punjenje vreća peskom, pumpa za vodu, cisterna za pijaću vodu i gumeni čamci.

Donaciju je obezbedila Evropska unija, a učešće Pokrajinske vlade je 15 odsto ukupne vrednosti projekta.

To je jedan od projekata saradnje institucija Vojvodine i Vukovarsko-sremske županije iz Hrvatske, uz podršku EU, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada u minule dve godine radila paralelno na realizaciji projekta EMBER i na sanaciji obaloutvrda na svim kritičnim mestima u Vojvodini.

"Radićemo sve dok te kritične zone, a posebno na obaloutvrdi na reci Savi, u opštinama Ruma i Sremska Mitrovica ne budu završene", kazao je Mirović.

Najavio je da će, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i Gradom Novim Sadom, biti izgradjen Centar za vanredne situacije, kao koordinator svih resursa za vanredne situacije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.