AAA

ZELENA-SRBIJA | 06.11.2018 14:35 > 06.11 14:44

Palestinska uprava: Izrael nam je ukrao - zmiju (VIDEO)

Izraelsko društvo za zaštitu prirode i Izraelska uprava za prirodu i parkove proglasili su zmiju palestinsku šarku, "nacionalnom zmijom Izraela", što je izazvalo kritike Palestinske uprave koja je to nazvala "kradjom".

Otrovna palestinska šarka, od 1938. godine zvanično klasifikovana kao "Daboia palaestinae", glasanjem na internetu izabrana je i za "nacionalnu zmiju".

Ta vrsta šarke živi širom istočnog sredozemlja, od severa pustinje Negev i zapadnog Jordana na jugu, do severa Libana i centralne Sirije na severu.

Tih otrovnica ima u većem delu Izraela gde se u prevodu s hebrojskog naziva "obična šarka" ili "obična šarka Zemlje Izraela".

Palestinska uprava je ocenila da je Izrael ignorisao "palestinsko poreklo" zmije, prenose izraelski mediji.

Imad al Atraš, izvršni direktor društva za staranje o prirodi (Palestine Wildlife Society), osudio je potez Izraela, rekavši da je borba za "nacionalni identitet zmije" deo šire bitke Palestinske uprave da sačuva palestinski identitet.

On je pozvao strane organizacije da se pridruže nastojanju da se ta vrsta zmija prizna kao "palestinska šarka", a ne kao "šarka zemlje Izraela".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.