AAA

ZELENA-SRBIJA | 10.07.2019 23:05 > 10.07 23:05

Severna Makedonija: Snažno nevreme zahvatilo Prespu, desetine sela bez struje

 Uragansko nevreme zahvatilo je večeras područje Prespe u Severnoj Makedoniji i desetine sela su bez struje, objavili su mediji.
Gradonačelnik najvećeg mesta u tom području, Resena, Živko Gošarevski je izjavio da je jak vetar pola sata kidao drveće, bandere i nosio krovove kuća.

"Snažno nevreme, kakvo ne pamte stariji Prespani, napravilo je veliku materijalnin štetu. Sela su odsečena, nevreme je kidalo drveće, rušilo bandere, krovove kuća. Trenutno nema struje, ali najvažnije je da nema povredjenih i žrtava", rekao je on za agenciju MIA.

Gošarevski je istakao da su ekipe resenske opštine na terenu s ekipama Makedonija puta i vatrogascima i da rade na rasčišćavanju puteva, i da su u stalnoj komunikaciji s medicinskim timovima i hitnom pomoći.

Po saopštenju Centra za upravljanje krizama, nevreme s jakom kišom i vetrom zahvatilo je sela oko Prepsanskog jezera od kojih je nekoliko bez struje.

Nevreme je čupalo drveće i bandere, u autokampu "Krani" drveće je oštetilo kamp-prikolice, a u selu Ljubojno ima oštečenih kuća i automobila.

Na tenern su poslati policajci i vatrogasci iz Resena koji rade na rasčišćavanju puta, navodi državni Centar za upravljanje krizama.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.