AAA

ZELENA-SRBIJA | 15.02.2020 16:35 > 15.02 16:35

Ogromni talasi na Atlantiku, Velika Britanija se sprema za oluju i poplave


Ogromni talasi jure severnim Atlantikom ka Velikoj Britaniji koja se sprema za drugi uzastopni vikend uz zimsku oluju i poplave.


Stotine avionskih letova su otkazane iz Londona i s drugih britanskih aerodroma, a već je poremećen i železnički saobraćaj.
Vetar jačine uragana i brzine do 160 kilometara na sat izazvali su čudovišne talase koji bi mogli dostići visinu od 30 metara, izvestio je američki Nacionalni centar za prognozu vremena.

Četvrta oluja ove zime koju je britanski meteorološki servis "Met Ofis" nazvao "Denis", stigla je u Irsku u drugde na severu Velike Britanije i prouzrokovala prekide saobraćaja što če se pogoršavati tokom dana.

Metorolozi su dobili 18 upozorenja zbog poplave širom Engleske, a veće poplave se tek očekuju.

Irska meteorološka služba izdala je nekoliko upozorenja na vetar brzine i do 120 kilometara na sat.

Upozorenje na oluju izdato je i na Islandu.

Očekuje se da će nevreme pogoditi za sva područja Velike Britanije, uključujući delove severne Engleske koji se još oporavljaju od oluje "Kiara" prošlog vikenda.

Državna agencija za životnu sredinu saopštila je da će poplava verovatno biti veća nego prošlog vikenda pošto će kiša pasti na već zasićeno tlo.

"Naše oružane snage su uvek spremne da podrže lokalne vlasti i zajednice kad god im zatreba", rekao je britanski ministar odbrane Ben Valas. Vojska danas već pruža pomoć od poplava u Jorkširu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.