AAA

ZELENA-SRBIJA | 19.05.2020 16:15 > 19.05 16:30

Kompanija Nestle se prodružila borbi protiv klimatskih promena i posledica kkorona virusa

Kompanija Nestle danas je saopštila da se pridružila grupi u kojoj se više od 150 multinacionalnih korporacija bori protiv posledica pandemije korona virusa na klimu.

U zajedničkom apelu, kompanije su vladama širom sveta preporučile da ekonomske mere za oporavak od pandemije virusa KOVID-19 usklade s borbom protiv klimatskih promena. Kompanije su time potvrdile svoje obaveze zasnovane na nauci za postizanje nulte emisije gasova staklene bašte.

One pozivaju vlade sveta da daju veću važnost i prioritet bržem i pravičnijem prelasku iz sive u zelenu ekonomiju.

Vlade širom sveta se pripremaju da revidiraju i poboljšaju nacionalne planove za zaštitu klime u skladu s Pariskim sporazumom, podsetila je kompanija Nestle.

Cilj inicijative kompanija je da ih ujedini s vladama kako bi se svet što efikasnije oporavio od pandemije i kako bi se pozitivno uticalo na ljude, privredu i planetu.
Nestle se u septembru 2019. godine obavezao da će raditi na dostizanju nulte emisije gasova staklene bašte do 2050. godine. Kompanija je prihvatila cilj Pariskog sporazuma o klimi da se porast globalne temperature ograniči na 1,5 stepen Celzijusa.

"Cilj nam je da svi radimo zajedno na kreiranju održivijeg i otpornijeg sveta. Kompanija Nestle će odigrati svoju ulogu i raditi na tome da do 2050. godine dostigne nultu emisiju gasova sa efektom staklene bašte", izjavio je izvršni direktor Mark Šnajder (Mark Schneider).

Planovi za postizanje nulte emisije gasova staklene bašte do 2050. godine uključuju obnovu poljoprivrednih površina i šuma, povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije i prilagodjavanje proizvoda koji imaju bolji uticaj na životnu sredinu, a koji će doprinositi balansiranoj ishrani.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.