AAA

ZELENA-SRBIJA | 04.08.2020 23:05 > 04.08 23:05

Tramp potpisao zakon: Tri milijarde dolara godišnje za nacionalne parkove i šume


Predsednik SAD Donald Tramp danas je potpisao zakon na osnovu kojeg će godišnje biti izdvajane gotovo tri milijarde dolara za projekte očuvanja životne sredine, rekreaciju u prirodi i održavanje nacionalnih parkova i drugog državnog zemljišta u SAD.

Kongres SAD usvojio je taj predlog zakona ubedljivom većiniom.
Tramp je rekao da "nije bilo ničeg sličnog" od mandata američkog predsednika s početka 20. veka Teodora Ruzvelta, koji je uspostavio zaštitu mnogih nacionalnih parkova, šuma i spomenika prirode.

Zakon koji je potpisao Tramp, predvidja izdvajanje oko 900 miliona dolara godišnje za fond za zaštitu životne sredine, duplo više nego sada, i još 1,9 milijardi dolara godišnje za unapredjenje nacionalnih parkova i šuma i zaštite divljih životinja.

Pristalice novog zakona navode da je to najznačajniji pravni akt o očuvanju životne sredine u gotovo pola veka.

Oni dodaju da će zahvaljujući novom zakonu biti stvoreno najmanje 100.000 radnih mesta, potrebnih za obnovu nacionalnih parkova, popravku turističkih staza i šumskih sistema.

Protivnici kritikuju da predvidjeni novac nije dovoljan za izostale radove na održavanju površina u vlasništvu federalne vlasti, procenjene na 20 milijardi dolara.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.