AAA

ZELENA-SRBIJA | 11.05.2021 13:05 > 11.05 14:05

Kit koji je zalutao u Temzu mora da bude uspavan (FOTO/VIDEO)


Kit koji se nasukao na obali Temze u predgradju Londona je uspavan posle pogoršanja njegovog stanja i ocene stručnjaka da ne bi mogao da preživi, javili su spasioci.

Britanski spasioci su oslobodili malog kita, iz vrste minka kitova, juče ujutro, na radost stotina posmatrača koji su se okupili da gledaju spasavanje. Ali kit je uspeo da pobegne od njih i krenuo uzvodno rekom umesto da krene ka otvorenom.
"Stanje kita se pogoršalo u 45 minuta tokom kojih smo bili sa njim", rekla je juče koordinatorka britanskih spasilaca.

Kako je navela, životinja nije dobro disala i ne bi još dugo mogla da preživi, i dodala da su veterinari iz zoološkog vrta u Londonu uspavali kita, koji se izgleda odvojio od svoje majke.

Životinja duga izmedju tri i četiri metra primećena je u nedelju u jugozapadnom delu Londona, a nasukala se na ispustima koji kontrolišu protok vode.

Jedan portparol rekao je juče da je ponašanje životinje zabrinjavajuće i da stručnjaci strahuju da nije dobrog zdravlja.

Medju najmanjim kitovima, minka kitovi obično dostižu 10 metara kada odrastu i žive na severu Atlantskog i Tihog okeana, ali se pronalaze čak do Arktika ili ekvatora.

U Temzi se 2006. nasukao kit koji je tada izazvao veliko interesovanje javnosti. Medjutim on je uginuo kada je bio vraćen u more.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.