AAA

ZELENA-SRBIJA | 06.06.2022 09:45 > 06.06 09:45

Kineska medijska grupa pokreće akciju za zaštitu životne sredine Kine i Afrike


Kineska medijska grupa (CMG) je objavila da je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. juna, u Najrobiju, glavnom gradu Kenije, pokrenula medijsku akciju za zaštitu životne sredine Kine i Afrike.


Dogadja s temom "Glas za prirodu" je organizovan u saradnji sa afričkim medijskim partnerima, na jačanju zaštite životne sredine i promovisanju deljenja mogućnosti zelenog razvoja izmedju Kine i Afrike.
Ceremoniji otvaranja prisustvovalo je više od 30 predstavnika, uključujući lidere iz nekih afričkih zemalja, predstavnike iz medjunarodnih organizacija, kao što su UNEP, UNDP, UNICEF i WWF, profesionalnih institucija za zaštitu životne sredine i vodećih medija iz mnogih afričkih zemalja.

Ambasador Kine u Keniji i stalni predstavnik Kine pri Programu Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Programu Ujedinjenih nacija za ljudska naselja, Džou Pingdjijan prisustvovao je ceremoniji kao specijalni gost.

Direktorka Odeljenja za ekologiju Programa UN-a za životnu sredinu, Suzan Gardner, rekla je na ceremoniji otvaranja, da je jedan od ciljeva UNEP-a koji postavlja svoje sedište u Najrobiju, da se nada da će formulisanje i implementacija medjunarodnih politika za zaštitu životne sredine uzeti u obzir realnosti i prioritete zemalja u razvoju.

Ona je rekla da je počastvovana što je UNEP pozvan da učestvuje u ovoj zajedničkoj medijskoj akciji Kine i Afrike. Gardner  je ocenila da mediji mogu "privući pažnju javnosti prema zanemarenim ekološkim pitanjima i izneti nepristrasne činjenice".

Na ceremoniji otvaranja, CMG i vodeći mediji iz mnogih afričkih zemalja, zajednički su objavili inicijativu "Glas za prirodu". Oni su apelovali na kineske i afričke medije da se udruže, kako bi promovisali javnu razmenu i medjusobno učenje o konceptima i akcijama zaštite životne sredine i zajedno doprineli zamahu zelenog razvoja, izgradnji kinesko-afričke zajednice sa zajedničkom budućnošću na visokom nivou.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.