AAA

ZELENA-SRBIJA | 08.12.2022 16:25 > 08.12 16:25

Nove divlje vrste ptica otkrivene u velikoj močvari na severu Kine

ŠIĐIADŽUANG Jedanaest novih vrsta divljih ptica primećeno je u Baijangdijanu, velikoj močvari u severnoj kineskoj provinciji Hebej, od oktobra, saopštile su lokalne vlasti.

Sada postoji 248 vrsta divljih ptica u Baijangdijanu, što je 42 vrste više nego što ih je bilo 2017 godine, kada je uspostavljena Nova oblast Siong'an, pokazju podaci administrativnog komiteta oblasti u kojoj se Baijangdijan nalazi.
Od ukupnog broja, 10 vrsta divljih ptica je pod zaštitom države prvog reda i 45 vrsta pod zaštitom države drugog reda.

Zaštita životne sredine Baijangdijana je pojačana otkako je uspostavljena nova oblast Siong'an. Kvalitet vode Baijangdijana se poboljšao, a Siong'an je odredio devet staništa ptica u močvarnom području koje podleže zabrani lova tokom cele godine.

Tian Jongčang, zamenik direktora biroa za prirodne resurse okruga Ansin u novoj oblasti Siong'an, rekao je da su organizovali 16 novozaposlenih profesionalnih inspektora za staništa ptica da izvrše zajedničke inspekcije na osam određenih ruta, zajedno sa opštinskim osobljem i volonterima koji vole i štite ptice. Tokom ovogodišnje seobe, više od 2.000 lokalnih volontera učestvuje u akciji zaštite ptica.

Da bi zaštitili ptice od loših vremenskih uslova zimi, u novoj oblasti Siong'an su uspostavili rezervat za retke ptice koje će se hraniti tokom zime na plitkom veštačkom močvarnom zemljištu ukupne površine od 2.800 mu (oko 186,7 hektara) pored jezera Baijangdijan.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.