AAA

ZELENA-SRBIJA | 27.01.2023 17:10 > 27.01 17:10

U Francuskoj obuka policajaca za reagovanje na slučajeve zlostavljanja životinja

U Francuskoj će u 4.000 policijskih kmesarijata i žandarmerijskih brigada po jedan službenik biti obučen i imenovan za referenta za pitanja zlostavljanja životinja, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin).

Po podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, u Francuskoj su policija i žandarmerija 2021. zabeležile 12.000 prekršaja nad domaćim životinjama, pripitomljenim ili držanim u zatočeništvu, što je povećanje od 30 odsto u odnosu na 2016.
Policajci će biti "posebno obučeni da primaju prijave o tome kako bi u potpunosti razumeli zakon", rekao je Darmanen posle sastanka s predstavnicima Društva za zaštitu životinja u okolini Pariza.

Predstavnik Društva za zaštitu životinja (SPA), Stefan Lamart, izjavio je da sudije moraju da doslovno primenjuju zakone i da oštrije kažnjavaju zlostavljanje životinja.

Od januara se 15 policijskih istražitelja i žandarma pri Centralnoj kancelariji za borbu protiv napada na životnu sredinu i javno zdravlje (Oclaesp), pridružilo novoj službi specijalizovanoj za borbu protiv zlostavljanja životinja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.