AAA

ZELENA-SRBIJA | 14.07.2017 16:00 > 14.07 16:04

Snimljena lavica kako doji mladunče leoparda u Tanzaniji


Lavica koja doji mladunče leoparda snimljena je u rezervatu u Tanzaniji, što je prema stručnjacima vrlo retka pojava, jer je neuobičajeno da divlje mačke hrane mladunce drugih vrsta. 

Na snimku petogodišnja lavica leži mirno dok doji malog leoparda koji se procenjuje da je star nekoliko nedelja. Snimke je napravila u utorak gost iz gostionice u rezervatu Ngorongoro, koji je UN proglasio lokacijom svetske baštine.

"Videti tako nešto je vrlo neobično", rekla je Ingela Janson, šefica grupe za očuvanje vrsta KopeLion, koja pokušava da reši sukob izmedju lavova i lokalnih stanovnika koji love ove životinje da zaštite svoju stoku. 

Lavica koja je opremljena sa ogrlicom sa GPS-om da bi naučnici mogli da je prate možda je izgubila svoje mladunce i zato je spremna da hrani mladunče leoparda, dok je on izgleda izgubilo kontakt sa svojom majkom, rekla je Janson. 

Predsednik grupe Pantera, koja se bavi očuvanjem životinjskih vrsta sa sedištem u Njujorku, Luk Hanter rekao je da su ovakvi slučajevi dojenja medju različitim vrstama divljih mačaka vrlo retki.

Hanter je rekao da nije jasno da li je majka leoparda još tu da uzme svoje mladunče iz "lavljeg vrtića", što bi bio najbolji ishod. On je dodao medjutim da su prirodne šanse za to mladunče jako slabe, i da su ga moguće do sada već ubili drugi lavovi koji su primetili da nije jedan od njih.

Kako je rekao Hanter čak i u normalnim okolnostima samo 40 odsto mladunaca lavova u toj oblasti prežive prvu godinu života.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.