AAA

ZELENA-SRBIJA | 11.08.2017 13:35

Istraživanje: Kazne za zagadjivače padaju pod Trampom

Kazne za zagadjenje životne sredine u SAD prepolovljene su od kako je predsednik Donald Tramp stupio na dužnost, navodi se u istraživanju organizacije Projekat za zaštitu živote sredine.

Zagadjivači u SAD su u prvoj polovini godine platili dvostruko manje kazni nego u vreme tri prethodna američka predsednika, navodi se u studiji.

Ministarstvo pravde je u prvih šest meseci za 26 gradjanskih tužbi protiv zagadjivača životne sredine naplatilo 12 miliona dolara, što je za 60 odsto manje nego za vreme bivših predsednika Baraka Obame, Džorda Buša i Bila Klintona.

Trampova administracija od zagadjivača, pored manjih kazni, i manje traži da sprovedu čišćenja zagadjene sredine, kao i da naprave manja smanjenja u budućim zagadjivanjeima, upozoravaju istraživači.

Portparol Ministarstva pravde rekao je da to ministarstvo nastavlja "snažno" da sprovodi zakone o zaštiti životne sredine.

SAD su formalno povukle iz medjunarodnog sporazuma o klimi postignutog krajem 2015. godine u Parizu, ali su navele da će nastaviti da učestvuju u medjunarodnim pregovorima o tom pitanju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.