AAA

ZELENA-SRBIJA | 10.09.2017 21:25 > 10.09 22:20

U Majamiju poplave i srušeni kranovi zbog uragana Irme


Jaki vetrovi uragana Irma izazvali su poplave danas u centru Majamija gde su srušene i dve velike gradjevinske dizalice na jednom gradilištu ali nije bilo žrtava, javile su lokalne vlasti i stanovnici tog dela glavnog grada američke savezne države Floride.

Jedna dizalica srušila se na krov zgrade u izgradnji u četvrti Majamija na obali mora gde se nalaze brojna gradilišta, javila je agencija Frans pres.

Stanovnik Majamija je rekao da je video drugu gradjevinsku dizalicu kako pada u poplavljeni deo grada.

Televizijski snimci avenije Brikel koja se nalazi na samoj obali prikazuju ulicu poplavljenu morem a voda je stigla do prozora parkiranih automobila.

U finansijskoj četvrti Majamija voda je visine 60 centimetara, a jedna od glavnih ulica pretvorena je u reku, preneo je večeras Bi-Bi-Si (BBC).

Lokalne vlasti su pozvale stanovništvo koji nije evakuisano da izbegavaju zgrade u blizini gradilišta i dizalica kojih ima 25 u Majamiju.

U medjuvremenu, elektrodistribucija Floride saopštila je da 2,1 miliona ljudi ostalo bez struje, javila je agencija AP.

Ranije je ta ustanova navela da će biti potrebno nekoliko nedelja da se popravi šteta i stabilizuje sistem napajanja strujom posle naleta uragana Irme, koji je preša u u treću kategoriju sa propratnim vetrovima brzine do 192 kilometra na čas.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.