Web Analytics
Aleksić (Narodni pokret Srbije): U Srbiji neće biti pravde i boljitka dok se ne promeni vlast - BetaRS

Aleksić (Narodni pokret Srbije): U Srbiji neće biti pravde i boljitka dok se ne promeni vlast

Politika | 21.11.2023 | access_time 08:35
Aleksić (Narodni pokret Srbije): U Srbiji neće biti pravde i boljitka dok se ne promeni vlast
Foto: Beta/SASA DJORDJEVIC

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je danas da u Srbiji neće biti pravde, boljitka i normalnosti dok se ne promeni vlast, kao i da je aktuelni režim za 11 godina pokazao šta zna i ume.

"Godine iza nas su izgubljene i trebaće još mnogo vremena da se vratimo u normalnost jer Srbija danas duguje 36 milijardi i kad god kažu da imamo na računu budžeta - to je dug kojim su zadužili nas i našu decu", rekao je Aleksić za Euronews.

Ocenio je da podržava svaku izgradnju puteva, ali da režim trenutno sve projekte "plaća trostruko skuplje" od normalnih cena jer ih izvršavaju Milan Radoičić, Zvonko Veselinović, Milenijum tim i "drugi povlašćeni pojedinci bliski vlasti".

Kroz budžetska izdvajanja se najbolje vidi kakav je odnos vlasti prema društvenim sektorima, rekao je Aleksić, te da izdvajanje od 3 odsto godišnje za obrazovanje ukazuje na svesnu degradaciju društva.

"Kad vidite koliko se ulaže u poljoprivredu, ne treba da nas čudi što paori protestuju širom Vojvodine jer je poljoprivreda potpuno devastirana", naveo je Aleksić.

On je kazao da je neophodno izdvajanje za poljoprivredu od najmanje 10 odsto, uz ukidanje akcize za gorivo, 300 evra subvencija po hektaru i još niz mera jer je poljoprivreda veliki neiskorišćeni potencijal Srbije.

Govoreći o koaliciji "Srbija protiv nasilja", Aleksić je rekao da je reč o koaliciji stranaka i građana koja je nastala nakon nezapamćene tragedije koja je rezultat kulminacije opšteg nasilja i agresije koju režim promoviše.

"S jedne strane imate koaliciju Šešelja, Nikolića i Vučića, a sa druge strane imate koaliciju građana koji su se šest meseci, po suncu i po kiši borili za Srbiju bez nasilja", naveo je Aleksić.

Teme