Web Analytics
Real Madrid posle penala do polufinala Lige šampiona - BetaRS

Real Madrid posle penala do polufinala Lige šampiona

Fudbal | Izvor: Beta | 18.04.2024 | access_time 00:15
Real Madrid posle penala do polufinala Lige šampiona
Fudbaleri Real Madrida plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su u revanš meču u gostima posle boljeg izvođenja penala pobedili Mančester siti ukupnim rezultatom 5:4.

Posle regularnog dela meča i produžetaka rezultat je bio nerešen 1:1. Nerešeno je bilo i u prvom susretu u Madridu 3:3.

Poveo je Real golom Rodriga u 12. minutu, a izjednačenje Sitiju doneo je Kevin De Brujne pogotkom u 76. minutu.

Vinisijus je u 12. minutu proigrao Rodriga, kome je prvi udarac sa šest metara odbranio Ederson, ali mu se lopta odbila i  ovog puta je sigurnim udarcem zatresao nebranjenu mrežu.

Šest minuta kasnije Siti je mogao do izjednačenja, ali je udarac glavom Halanda, do kog je lopta stigla posle gužve u šesnaestercu, zaustavila prečka.

Kevin De Brujne je oprobao udarac iz daljine u 27. minutu, ali je dobro reagovao golman Reala Lunjin i izbacio loptu u korner, nakon kog je Haland pokušao glavom, ali je ponovo Lunjin dobro intervenisao.

Nakon asistencije Halanda, Griliš je u 37. minutu šutirao iskosa u bliži ugao, ali je njegov udarac stigao da izblokira Ridiger.

U nastavku, Real je prepustio incijativu Sitiju, ali domaća ekipa nije uspevala da ozbiljnije ugrozi gol Reala. Prvu priliku, Siti je imao u 71. minutu, ali je udarac Griliša iskosa zaustavio Lunjin.

Siti je do izjednačenje stigao u 76. minutu. Ridiger je intervenisao u svom šesnaestercu ali samo do De Brujnea, koji je udarce pod prečku sa pet metara savladao Lunjina.

Dva minuta kasnije, De Brujne je mogao da donese prednost Sitiju, šutirao je sa oko 20 metara, ali je lopta otišla za malo preko gola. Isti igrač je imao veliku šansu i u 82. minutu, šutirao je neometan sa 10 metara, ali i ovog puta preko gola.

Do kraja regularnog dela meča, Siti je pokušavao da stigne do gola, ali se Real dobro branio i meč je otišao u produžetke.

Nakon inicijative Sitija, najbolju priliku u prvom produžetku imao je Real u drugom minutu nadoknade. Lopta je nakon dobrog dodavanja Diasa stigla do Ridigera, koji je sa nekoliko metara loše zahvatio loptu i šutirao pored gola.

I u drugom produžetku Siti je imao potpunu inicijativu, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu i pobednik se odlučivao posle penala.

U prvoj penal seriji, Alvares je bio siguran za Siti, dok je udarac Modrića odbranio Ederson.

Branardo Silva je šutirao slabo po sredini gola, a Lunjin je uhvatio "živu" loptu. Sa druge strane Belingem je bio precizan i doneo izjednačenje Realu.

Odlični Lunjin je u trećoj seriji odbranio udarac Kovačića, a Lukas Vaskes je sigurnim udarcem doneo prednost Realu.

U četvrtoj seriji, sigurni su bili Foden za Siti i Naćo za Real.

Golman Sitija Ederson je preuzeo odgovornost u petoj seriji, i sigurnim udarcem doneo izjednačenje domaćinu, ali je Ridiger preciznim udarcem doneo plasman u polufinale Real Madridu.

U polufinalu, Real će igrati protiv Bajern Minhena, a prvi meč je na programu 1. maja.

Teme