Web Analytics
Predsednik opštine: Prihvaćene primedbe iz Topole na trasu puta Vožd Karađorđe - BetaRS

Predsednik opštine: Prihvaćene primedbe iz Topole na trasu puta Vožd Karađorđe

Društvo | 22.04.2024 | access_time 22:20
Predsednik opštine: Prihvaćene primedbe iz Topole na trasu puta Vožd Karađorđe
prt.scr facebook.com/dragan.jovanovic.7792052

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Agencija za prostorno planiranje prihvatili su primedbe iz opštine Topola na trasu brze saobracajnice "Vožd Karađorđe" koja treba da prođe kroz teritoriju te šumadijske opštine.



Predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik Dragan Jovanović saopštio je večeras na Fejsbuku da je prihvaćeno da se ukine cela deonica Zagorica - Svetlić i njen nastavak ka Kragujevcu.

"Ukida se i deonica preko Ljubesela i svi meštani koji su bili uznemireni mogu mirno da spavaju. Dogovor sa ministrom Goranom Vesićem je da širimo postojeće saobraćajnice između Topole i Kragujevca, a tu pre svega mislim na regionalnu put od tzv. 'Japanske' ka Donjoj Trnavi i Rači, kao i lokalni put od Pokozice ka Jarušicama", kazao je Jovanović.

On je naveo da su prihvaćene i određene korekcije kroz Zagoricu, Belosavce, Jelenac i Kloku, na osnovnoj trasi brze saobraćajnice "Vožd Karađorđe".

Jovanović je ocenio da su pronađena "najbolja rešenja da bukvalno ni jedno jedino domaćinstvo ne bude ugroženo na teritoriji opštine Topola".

"Ovim izmenama, u rukama meštana, će ostati više od 300 hektara zemljišta i šuma", naveo je on.

Dodao je da je ministar Goran Vesić prihvatio i korekcije na teritoriji Mladenovca i da "industrijska zona" neće biti ugrožena, ni na koji način.

Jovanović, koji je član Odbora za saobraćaj Skupštine Srbije, najavio je da će prva deonica brze saobraćajnice "Vožd Karađorđe" od Lazarevca ka Aranđelovcu početi da se gradi 2025. godine i plan je da bude završena 2027. godine do petlje Orašac.

Posle toga će se, kako je naveo, paralelno graditi trasa ka Kopljarima i Belosavcima kao i krak ka Malom Požarevcu.

Teme