Web Analytics
Vukadinović za Betu: Opozicija ima šanse samo u centralnim beogradskim opštinama - BetaRS

Vukadinović za Betu: Opozicija ima šanse samo u centralnim beogradskim opštinama

Politika | 23.04.2024 | access_time 13:35
Vukadinović za Betu: Opozicija ima šanse samo u centralnim beogradskim opštinama
Foto: Beta/Miloš Miškov

Istraživač Nove srpske političke misli (NSPM) Đorđe Vukadinović je danas rekao da se može pretpostaviti da deo opozicije koji je najavio učešće na predstojećim lokalnim izborima, ima "neke šanse samo u centralnim beogradskim opštinama i eventualno pristojan rezultat u Novom Sadu, Nišu i još ponegde".

On je agenciji Beta kazao da se trenutno može pretpostaviti da su, posle podela i "promene stava" dela opozicije koalicije "Srbija protiv nasilja", njihove šanse za uspeh smanjene u odnosu na decembarske izbore.

Kazao je da će istraživanja o potencijalnim izbornim rezulatima tek uslediti.

"Sve kalkulacije, koje su pravljene do pre par dana bukvalno padaju u vodu, a u narednim danima ćemo se baviti novom realnošću koja je drastično promenila političku mapu Beograda, a i Srbije", kazao je Vukadinović.

Dodao je da se može pretpostaviti da će se ta promena stava dela opozicije nepovoljno odraziti na rezultat, te da su im, kako je kazao, "šanse sada na gradskim izborima u Beogradu znatno manje nego u decembru prošle godine, osim ako se ne dogodi neko čudo koje nije lako zamisliti ali ni potpuno isključiti".

Smatra da tome doprinose "polemike i kontroverze među strankama", ali i, kako je naveo, među opozicionim biračima.

"Ključna je stvar kako će se opredeliti birači opozicije jer činjenica je da oni nisu neka poslušnička armija, oni, u prinicpu, većinski glasaju za opoziciju, a ne za pojedinačne lidere", kazao je Vukadinović.

Napomenuo je da su rukovodstva stranaka rekla šta su imala, te da, kako je rekao, reakcija birača nije sada predvidljiva, ali trenutno vlada apatija i nezadovljstvo zbog svega što se dogodilo.

"To ne može da ne utiče na povećenu apstinenciju, osim ako se ne dogodi neko političko čudo", kazao je on.

Kako je kazao, ako bi ostalo ovakvo stanje u opoziciji kakva je sada, šanse za uspeh na izborima su "dramatično smanjene, ne samo u odnosu na decembarske izbbore nego i na pre sedam dana".

Teme