Web Analytics
Hemofarm o održivom razvoju sa studentima Vorton škole u Pensilvaniji - BetaRS

Hemofarm o održivom razvoju sa studentima Vorton škole u Pensilvaniji

Ekonomija | Izvor: Beta | 23.04.2024 | access_time 16:40
Hemofarm o održivom razvoju sa studentima Vorton škole u Pensilvaniji
Foto: Hemofarm
Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger predstavio je studentima prestižne škole biznisa Univerziteta u Pensilvaniji jedinstvenu strategiju održivog razvoja koju kompanija sprovodi više od decenije.

Hemofarm i Vorton, kao višegodišnji partneri, razmenjuju ideje i znanja, kao deo šire misije edukovanja javnosti o principima ESG (zaštita životne sredine, društvna odgovornost i savesno korporativno poslovanje) i održivog razvoja, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Zeliger je ukazao da je pre 13 godina, kada su pisali prvi Izveštaj o održivom razvoju, to bio samo rogobatan pojam, nerazumljiv većini, čije značenje i suštinu je bilo teško objasniti.

"Od tada svet se menjao, desili su se događaji, krize, izazovi koje je bilo teško predvideti i savladati. Bez obzira na okolnosti, ostali smo dosledni svojim vrednostima, jer odgovornost i održiva budućnost nemaju alternativu", rekao je Zeliger.

Istakao je da su uložili mnogo vremena i truda da edukuju sami sebe, da razumeju zašto je važno čuvati resurse, ne samo za dobrobit kompanije, već i za dobrobit planete Zemlje.

"Benefiti su sada više nego jasni svima, želimo da prenesemo svoje iskustvo i motivišemo i druge da nam se pridruže na putu ka održivoj budućnosti", ocenio je Zeliger.

Senior direktorka za korporativne poslove i komunikacije u Hemofarmu Sanda Savić rekla je studentima da je efektivna ESG komunikacija važna u čitavom procesu razumevanja održivog razvoja.

Savić je ocenila da se najveća promena za sve njih u Hemofarmu desila onda kada su počeli da menjaju svoje stavove i ponašanja.

"U tom procesu transformacije naše organizacije ključnu ulogu imala je komunikacija, kojom smo edukovali naše kolege kako mogu da daju svoj doprinos u njihovom ličnom, poslovnom i društvenom životu", rekla je Savić.

Prema njenim rečima, jedna od najvažnijih stvari koju su na tom putu naučili je da je održivi razvoj timski napor, ali i individualni doprinos.

Predstavnica Involve Youth inicijative u okviru Hemofarma Aleksandra Lazarević istakla je da je za mlade, naročito generaciju Z kojoj pripada, veoma značajno što ih neko zaista čuje u kompaniji i uključuje u procese donošenja odluka.

Studenti Vorton škole biznisa aktivno su učestvovali u predavanju i kroz diskusiju sa Hemofarmom pokazali da su inspirisani da menjaju svet na bolje, navodi se u saopštenju Hemofarma.


Teme