Web Analytics
Počinje godišnji Majski festival kamerne muzike u Pekingu - BetaRS

Počinje godišnji Majski festival kamerne muzike u Pekingu

Kultura | 30.04.2024 | access_time 11:25
Počinje godišnji Majski festival kamerne muzike u Pekingu
Foto: Xinhua/Liu Hui
Ovogodišnji NCPA Majski festival pod nazivom "Svetlija budućnost u muzici" biće održan kao karneval kamerne muzike sa renomiranim umetnicima i orkestrima koji će "interpretirati klasiku i izvoditi nova dela kako bi iskoristili neograničeni potencijal kamerne muzike", navodi se u saopštenju NCPA, prenosi Sinhua.

Na otvaranju će biti izvedena gudačka muzika u izvođenju proslavljenih kineskih gudačkih umetnika, uključujući Liu Sićing, Huang Mengla i Ćin Livei, kao i međunarodnih muzičara En-Mari Džonson, Kirstin Keni, Kristofera Mura, Rejčel Tobin i Vendi Klark.

Uslediće još 23 koncerta u NCPA i Pekinškom centru za izvođačke umetnosti na kojima će nastupiti eminentne međunarodne grupe kao što su I Musici, Concerto Copenhagen i Austrisko-mađarska Hajdn filharmonija, kao i međunarodno priznati violinista Pinćas Zukerman (Pinchas Zukerman), koji će nastupiti na specijalnom solističkom koncertu 12. maja.

Tokom festivala nastupaće i istaknuti domaći orkestri, uključujući Kinesku filharmoniju, Kineski nacionalni simfonijski orkestar i Hangdžou filharmoniju.

Prvi NCPA Majski festival održan je 2009.

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama