Web Analytics
Stefanović (SSP) za Betu: Nova Vlada Srbije - kontinuitet propasti i korupcije - BetaRS

Stefanović (SSP) za Betu: Nova Vlada Srbije - kontinuitet propasti i korupcije

Politika | 30.04.2024 | access_time 13:35
Stefanović (SSP) za Betu: Nova Vlada Srbije - kontinuitet propasti i korupcije
Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je ocenio kao "nastavak kontinuiteta propasti" novu vladu mandatara Miloša Vučevića.

"To je vlada kontinuiteta korupcije i ekonomskog nazadovanja Srbije i promocije siromaštva", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

Vučević, koji je predsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) je prethodno saopštio imena budućih ministara Vlade Srbije o čemu sutra u Skupštini Srbije počinje rasprava.

Stefanović je ocenio i da je "nebitno ko je ministar u kom resoru" pošto su, kako je kazao, "svi oni suštinski pisari čoveka sa Andrićevog venca (predsednika Srbije Aleksandra Vučića)".

Kako je kazao, "niko od njih neće zaista biti nikakav ministar".

On je napomenuo i da je predložena "jedna od najglomaznijih vlada u istoriji" što, kako je naveo, "u suštini pokazuje da im uopšte nije bitno da bilo šta promene na bolje, već im je važno da uhvate rersore preko kojih će sprovoditi korupciju".

"Mislim i da su kadrovska, konkretna rešenja potvrda da Vlada Srbije služi za udomljavanje najužeg kruga Vučićevih saradnika", kazao je Stefanović.

Smatra i da "povratak (Aleksandra) Vulina i (Zlatibora) Lončara u Vladu, ali i drugih koji su tu potvrđuje da "ova vlada ne želi da nudi nikakav napredak za zemlju i građane", već da, kako je kazao, "želi izolaciju i nastavak korpucije i uništavanja Srbije".

Zamenik predsednika SSP je novu vladu Srbije nazvao i "vladom Šešeljevih (lidera Srspke radiklane stranke Vojislava) izdanaka i pupoljaka".

Teme