Web Analytics
Polemika Jovanovića Ćute i Ane Brnabić 'o osobama koje sa skupštinske galerije slikaju poslanike' - BetaRS

Polemika Jovanovića Ćute i Ane Brnabić 'o osobama koje sa skupštinske galerije slikaju poslanike'

Politika | 02.05.2024 | access_time 13:25
Polemika Jovanovića Ćute i Ane Brnabić 'o osobama koje sa skupštinske galerije slikaju poslanike'
Foto: Beta/Miloš Miškov
Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta upitao je danas predsednicu parlamenta Anu Brnabić ko su osobe koje "sa skupštinske galerije fotografišu poslanike u raznim pozama".

Jovanović je na sednici parlamenta, na kojoj poslanici raspravljaju o izboru nove Vlade, upitao Brnabić ko je tim osobama dozvolio da prisustvuju sednici.

"Ko su osobe koje slikaju poslanike u raznim pozama, a te fotografije onda izlaze u Informeru? Juče izlaze fotografije, ja se spremam za sednicu a izgleda kao da spavam", rekao je Jovanović u javljanju po povredi poslovnika.

Odgovorajući na njegovu primedbu, predsednica parlamenta je kazala da gosti imaju pravo da budu u Skupštini, ako su pozvani i ako su im nadležne službe to dozvolile.

"Molim goste da ne fotografišu ljude ako su malo zadremali, nije korektno. Ja sam spremna da zamolim službu da vam da njihova imena i prezimena", rekla je Brnabić.

Nezadovoljan odgovorom, Jovanović je sa svog poslaničkog mesta prišao klupama u kojoj sede kandidati za ministre posle čega mu je predsednica parlamenta izrekla drugu opomenu.

Teme