Web Analytics
Dodik: Nadležne službe će veoma efikasno rešiti moguće incidente u Potočarima - BetaRS

Dodik: Nadležne službe će veoma efikasno rešiti moguće incidente u Potočarima

Region | Izvor: Beta | 04.05.2024 | access_time 14:20
Dodik: Nadležne službe će veoma efikasno rešiti moguće incidente u Potočarima
Foto: Beta
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je povodom navoda medija o tome da veći broj Bošnjaka sutra, u nedelju, u Potočarima kod Srebrenice "planira okupljanje da bi provocirali Srbe i izazvali incidente", izjavio da je to stvar za nadležne službe RS koje će to veoma efikasno rešiti.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je pozivajući se na neimenovane policijske izvore objavila da nekoliko bošnjačkih udruženja navodno planira da za Uskrs koji je sutra oskrnavi Memorijalni centar u Potočarima da bi za to, kako su naveli, optužili Srbe.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH (DKPT) Enes Karić je za sarajevski portal Raport izjavio da je DKPT dobila depešu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za koju je rekao da "čudna".

"Proveravamo navode i preduzimamo određene mere u Potočarima. Već odavno su povećane mere zaštite Memorijalnog centra u Potočarima. Malo je čudna ta informacija u kojoj se kaže da Bošnjaci nešto žele da urade u Memorijalnom centru u Potočarima, ali mi u svakom slučaju poduzimamo određene radnje i mere", kazao je Karić.

Dodik je ocenio da "stvari treba smiriti" i preduzeti sve mere da bi se "napravila potpuno bezbednosno neutralna sredina".

Dodao je da Bošnjaci imaju mogućnost da obeleže sve svoje događaje na prostoru Republike Srpske, što, kako je naveo, nije slučaj sa Srbima u Federaciji BiH.

Predsednik RS rekao je da će nadležne službe u Republici Srpskoj učiniti sve da potpuno bezbedno protekne i otvaranje obnovljene džamije Arnaudija u Banjaluci, najavljeno za 7. maj.

"Napadi iz Federacije BiH da se sve iskoristi i napravi problem, a pogotovu sada, u uzletu opštih osuda prema Srbima na globalnom nivou od njihovih saveznika, očigledno neki žele da iskoriste, pa i ti koji imaju nameru da to urade", kazao je Dodik, prenela je Radio-televizija RS (RTRS).

Teme