Web Analytics
Maja Gojković preuzela dužnost od Igora Mirovića - BetaRS

Maja Gojković preuzela dužnost od Igora Mirovića

Vojvodina | 09.05.2024 | access_time 12:40
Maja Gojković preuzela dužnost od Igora Mirovića
Foto: Beta/Dragan Gojić
Novoimenovana predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković preuzela je danas dužnost od dosadašnjeg predsednika Igora Mirovića, saopšteno iz Pokrajinske vlade.

Nova predsednica je po imenovanju, kako se navodi u saopštenju, izjavila da će u predstojećem četvorogodišnjem mandatu Pokrajinska vlada nastaviti kontinuitet razvojnih projekata, a da su u planu i nova kapitalna ulaganja.

Akcenat će, dodaje se, biti i na jačanju saobraćajne i komunalne infrastrukture, zaštiti životne sredine, obrazovanju i kulturi, socijalnoj zaštiti i unapređenju položaja osetljivih grupa.

Primopredaja dužnosti obavljena je u zgradi Pokrajinske vlade, gde su danas dužnost preuzeli i novi članovi Vlade i održana je prva sednica u novom sazivu.

Poslanici Skupštine AP Vojvodine izabrali su na jučerašnjoj sednici Maju Gojković za prvu ženu na funkciji šefa pokrajinske vlade.

Ona i njen kabinet dobili su podršku 73 od 120 poslanika, dok opozicioni poslanici nisu učestvovali u raspravi.

Dosadašnji predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je na toj funkciji bio u dva mandata, najavio je nedavno da se nakon 34 godine javnog delovanja u Novom Sadu i Vojvodini, u političkom smislu više neće vraćati.

Teme