Web Analytics
ZLF Užica traži ostavku rukovodstva Užica i menadžmenta deponije Duboko - BetaRS

ZLF Užica traži ostavku rukovodstva Užica i menadžmenta deponije Duboko

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 10.05.2024 | access_time 11:00
ZLF Užica traži ostavku rukovodstva Užica i menadžmenta deponije Duboko
Zeleno-levi front Užica ponovo je danas zatražio da čitavo rukovodstvo grada Užica, zajedno sa menadžmentom deponije "Duboko" hitno podnese ostavke.

Zatražena je i ostavka "osobe koja je ispred Zavoda za javno zdravlje Užice izdala jučerašnje saopštenje da su vrednosti izmerenih zagađujućih materija niže od graničnih, a da je prisutna vizuelna i mirisna perijanica paljevine".

Dat je rok do ponedeljka da ostavke budu podnete, a ako se to ne desi Zeleno-levi front će "preduzeti dalje korake". 

"Ekološka i zdravstvena katastrofa nije jedina koja je zadesila Užice i okolinu, već su to i pojedinci koji se nalaze na čelu naših institucija, a koji se, umesto da rešavaju problem, bave obmanom javnosti, kako bi se minimizirala šteta pred izbore", navodi se u saopštenju stranke.

Dodaje se da se gradonačelnica Užica "koja do požara nije propuštala svaku priliku za snimanje i izjave, samo jednom obratila javnosti da obeća proširenje deponije i zacevljenje obližnjeg potoka, što je nazvala ekološkom deponijom".

"Po svim parametrima koji se mere, Užice je juče bio najzagađeniji grad u Srbiji. Toksične materije koje nastaju spaljivanjem otpada, kao što su dioksini i furani, u Srbiji se ni ne mere, pa razmere zagađenja ni ne možemo znati", naveo je Zeleno-levi front.

Teme

Povezane vesti

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori