Web Analytics
Kineska policija pokrenula ciljanu kampanju protiv falsifikovanog alkohola - BetaRS

Kineska policija pokrenula ciljanu kampanju protiv falsifikovanog alkohola

Svet | 19.04.2024 | access_time 14:50
Kineska policija pokrenula ciljanu kampanju protiv falsifikovanog alkohola
Foto: Xinhua/Yin Gang

Kinesko ministarstvo javne bezbednosti pokrenulo je ciljanu kampanju za borbu protiv kriminalnih aktivnosti povezanih sa proizvodnjom i prodajom falsifikovanog alkohola maskiranog pod etiketom "posebna isporuka" robe za Partiju, Vladu ili vojne subjekte, piše Sinhua.

Ova operacija ima za cilj da suzbije nezakonitu proizvodnju i prodaju ovih falsifikovanih proizvoda, čuvajući ugled Partije, vlade i vojske, a istovremeno osiguravajući zaštitu legitimnih prava i interesa potrošača, dodaje agencija.

Agencije za sprovođenje zakona u celoj zemlji koncentrisaće svoje napore na svaku fazu trgovine falsifikovanim alkoholom, od proizvodnje do prodaje, transporta i skladištenja, čime će poremetiti kriminalnu mrežu.

Posebna pažnja biće posvećena suzbijanju prekršaja u vezi sa proizvodnjom i prodajom falsifikovane ambalaže za alkohol, kao i suzbijanju nelegalnih radnji neovlašćenog štampanja žigova i logotipa Partije, Vlade i vojnih organizacija.

Pored toga, ministarstvo naglašava potrebu za jačanjem nadgledanja u ključnim onlajn prostorima, kao što su platforme za e-trgovinu, kanali za striming uživo i platforme društvenih medija, kako bi se prikupili tragovi koji dovode do takvih prekršaja.

Biro ministarstva za istragu zločina u vezi sa hranom i drogom obećao je da će održati rigorozno suzbijanje povezanih kriminalnih aktivnosti i da će odlučno kazniti prestupnike u skladu sa zakonom.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Fudbal

Zelena Srbija

Hronika

Scena