Web Analytics
Šarović: Vučić i SNS uvode 'fantomske liste' umesto 'fantomskih birača' - BetaRS

Šarović: Vučić i SNS uvode 'fantomske liste' umesto 'fantomskih birača'

Politika | 27.04.2024 | access_time 14:50
Šarović: Vučić i SNS uvode 'fantomske liste' umesto 'fantomskih birača'
Foto:Beta/Milan Ilic

Lider Pokreta "Ljubav Vera Nada" Nemanja Šarović rekao je danas u Beogradu da će vlast na junskim izborima, umesto fantomskim biračima, izborni proces obesmisliti "fantomskim listama" kandidata.

On je novinarima ispred Gradske izborne komisije rekao da su do sada predate četiri liste od kojih su tri "fantomske": Ruska stranka, lista "Ćale ovo je za tebe" i lista "Dejan Žujović".

Šarović je rekao da su za prve dve liste, a verovatno i za treću, potpise overavale iste opštinske uprave i da je na njima približno isti broj potpisa podrške građana.

"Ta činjenica, kao i podatak da ove liste nigde nisu obajvile da prikupljaju potpise, a uspele su tako brzo da ih prikupe, a neke od njih čak nemaju ni dovoljan broj kandidata na samoj listi, govori da je ovde reč o klasičnoj malverzaciji" - rekao je Šarović.

Ocenio je da "takvi ljudi i te liste služe da zagade političku scenu" i da se stvori privid kako postoji mogućnost nekakvog izbora.

Šarović je ocenio i da je situacija gora nego na prethodnim, decembarskim izborima.

On je savetovao opoziciji da pokuša da razgovara jer će podelom samo doprineti ubedljivoj pobedi Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

"Najgora opcija je da deo opozicije izađe na izbore i na taj način da legitimite izbornom procesu" - smatra Šarović.

Šarović je rekao da da ništa nije urađeno na poboljšanju izbornih uslova, te bi izlazak na takve izbore, gde su već sada tri "fantomske liste", bio uzaludan, a samo bi im se dao legitimitet.

Predsedenik pokreta "Pobuna" Srđan Škoro je rekao da je "možda vreme za neke nove ljude" i da konačno oni koji od izbora do izbora trpe poraz, prepuste drugima da probaju da urade nešto.

"Neka odgovornost bi morala da postoji" za izborne neuspehe - rekao je Škoro.

Ponovio je da izborni uslovi nisu promenjeni i rekao da očekuje da će "svaki osvojeni mandat vlasti biti pokraden".

Teme