Web Analytics
Marsenić i Mihailović (NADA): Posle jedanaest godina ove vlasti u Srbiji nikad gore - BetaRS
Politika | 27.07.2023 | access_time 13:10
Marsenić i Mihailović (NADA): Posle jedanaest godina ove vlasti u Srbiji nikad gore
Foto: Armenija Zajmi Besiri
Srpska koalicija NADA je danas ocenila da Srbija jedanaestu godišnjicu sadašnje vlasti dočekuje kao "nikad goru za Srbe na Kosovu i Metohiji, sa inflacijom među najvišima u Evropi i padom životnog standarda građana".




"Izneverena obećanja su sinonim za vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) koja je formirana pre 11 godina", rekao je potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije Predrag Marsenić, u pisanoj izjavi.

Naveo je da su im "građani dali poverenje zbog obećanja da će poništiti sporazume Borka Stefanovića i prethodne vlasti, a umesto toga potpisali su Briselski sporazum kojim je ukinuta srpska policija i sudovi na Kosovu i Metohiji i prihvaćene takozvane administrativne linije između Srbije i njene južne pokrajine sa funkcijom graničnih prelaza".

Kako je naveo, "ova vlast je činila brojne ustupke albanskim separatistina - od Gazivoda, ukidanja srpskih registarskih tabli na vozilima, do skidanja srpske zastave sa institucija na severu Кosova i stavljanja (zastave) takozvanog Kosova".

"Završni čin njihove propale politike je prihvatanje sramnog francusko - nemačkog sporazuma koji de fakto znači priznanje lažne države Kosovo, a njegova primena potpuni gubitak suvereniteta nad delom naše teritorije", izjavio Marsenić.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović istakao je u pisanoj izjavi da "nakon 11 godina vlasti SNS, građani žive teže nego ikada u novijoj istoriji, a država je zadužena za rekordnih novih 25 milijardi evra koje već sada ne možemo da vraćamo".

"Poljoprivreda je potpuno stavljena na marginu i razorena, a umesto seljacima i domaćim privrednicima, strancima se daje 50 hiljada evra po radniku našeg novca iz budžeta da bi se stvorio privid uspešne ekonomije. EPS je od izvoznika struje postao uvoznik i pretvaranjem u akcionarsko društvo polako se sprema za privatizaciju, što će biti završni čin u vladavini SNS", ocenio je Mihailović.

Teme