Web Analytics
Panel: Tramp bi na Zapadnom Balkanu podržao autokrate i nacionaliste, a Haris liberalne snage - BetaRS
Politika | 23.10.2024 | access_time 14:20
Trampov prethodni mandat bio ``temeljni udar na demokratiju u Americi``, te da taj udar preti ponovo, izjavio je Boško Jakšić, spoljnopolitički komentator iz dnevnog lista Politika. ``Postoji opasnost od ponavljanja nezapamćenih nereda na Kapitolu. Izbori će biti svakako tesni i to otvara mogućnost da Tramp ponovi ponašanje pa postoji opasnost u situaciji ovako polarizovane Amerike od ozbiljnih konflikta, dve potpuno suprotstavljene vizije i američke demokratije i unutrašnje politike i socijalnih dešavanja i kulturološkog razvoj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Govoreći o predstojećim izborima u Gruziji, politički analitičar Agon Malići rekao je da je Zapadnom Balkanu veoma relevantno šta se dešava u toj zemlji, ali i Moldaviji i Ukrajini jer su one sada ``na prvoj liniji``, kada je reč o evrointegracijama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Politički analitičar Agon Malići izjavio je da su američki izbori za region bitniji od evropskih te da bi pobedom Donalda Trampa u regionu promocija demokratije bila izbačena iz narativa te da bi fokus bio na ekonomiji.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Viša istraživačica iz Centra za evropske reforme Džejka Caki izjavila je da je veća izlaznost uvek dobra vest za demokratiju, ali da podaci pokazuju da jedna od tri osobe koje glasaju u svetu žive u državi u kojoj je kvalitet izbora nizak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spoljnopolitička komentatorka N1 Ivana Dragičević je komentarišući takođe američke izbore rekla je da u SAD postoje ljudi koji žive u paralelnoj stvarnosti i misle da je Tramp bog, te da je u takvom stanju nemoguća argumentovana rasprava.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spoljnopolitička komentatorka N1 Ivana Dragičević izjavila je da se jačanje desnim partijama pripisuje širenju dezinformacija, ali da niko ne pretpostavlja da su ljudima to relevantna političke opcije i da glasaju za fašiste.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zapadni Balkan je periferija američke politike i trebaće vremena da dođe u centar pažnje ko god da pobedi na predstojećim američkim izborima, ali bi se razlike u stavovima kandidata direktno odrazile i na region i Srbiju. ``Nije ćudno da ovde postoji takav stepen naklonosti prema Donaldu Trampu zato što se s pravom očekuje da bi podržao sve nedemokratske, autoritarne, nacionalističke politike koje su vladajuće u Beogradu., izjavio je Boško Jakšić, spoljnopolitički komentator iz dnevnog lista Politika.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teme