Web Analytics
Žofre: U Srbiji potreban inkluzivan dijalog političkih stranaka - BetaRS
Politika | 24.10.2024 | access_time 12:20

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žofre izjavio je danas da je u Srbiji potrebno razvijati kulturu političkog dijaloga, a kod građana graditi poverenje u izborni proces. ``Potreban je inkluzivan dijalog među svim strankama i civilnim društvom... Političke partije moraju da pregovaraju kako bi došle do rešenja``, rekao je on na panelu ``Izbori kod kuće i u inostranstvu: diplomatske perspektive``.







 











Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žofre izjavio je da ukoliko nema poverenja u izborni proces, naveo je, neće biti poverenja u rezultate i dodao da ``poverenje nije matematika nego kompromis``.

















Britanski ambasador u Srbiji Edvard Ferguson je istakao važnu ulogu javnog servisa koji u kampanji treba da pomogne građanima da donesu informisanu odluku.

 

 

 

 

 

Britanski ambasador u Srbiji Edvard Ferguson izjavio je da je njegov i utisak njegovog tima koji su posmatrali poslednje izbore u Srbiji da su ``dobro upravljani``, ali da je do problema došlo u fazi koja je usledila. ``ODIHR je u decembarskom izveštaju dao 25 preporuka, a mi (Velika Britanija) smo u poslednjem izveštaju imali pet. Nije to samo igra brojeva, ključne preporuke treba da dovedu do bolje efikasnosti``, rekao je.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambasadorka Norveške u Srbiji Kristin Melsom istakla je da se u Srbiji na izbore gubi dosta vremena te da se između učestalih izbora ne pobrine o primeni preporuka ODIHR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teme